Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIran pod prijetnjom: Bijela kuća upozorava na ozbiljnost situacije

Iran pod prijetnjom: Bijela kuća upozorava na ozbiljnost situacije

Prijetnje nacionalnoj sigurnosti

U svjetlu novih informacija, Bijela kuća je izrazila zabrinutost zbog navodnih prijetnji Irana. Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost, Sean Savett, naglašava da je ovo pitanje od najveće važnosti.

Konkretnost prijetnji

Prema saopćenju kampanje republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, obavještajne službe su ga obavijestile o aktivnim prijetnjama. Iran bi mogao napasti Trumpa zbog njegovih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Reakcija bivšeg predsjednika

Trump je putem društvene mreže Truth Social upozorio na “velike prijetnje” koje dolaze iz Irana. Naglasio je da te prijetnje nisu uspjele, ali da će Iran “pokušati ponovno”.

Uloga iranskog militanta

Pakistanac, koji se povezuje s Iranom, izjavio je da nije kriv za optužbe vezane za pokušaj atentata na američkog političara. Ove optužbe nastale su kao odmazda za ubistvo iranskog vojnog vođe, Kasema Solejmanija, 2020. godine.

Zaključak

Situacija između Sjedinjenih Država i Irana postaje sve napetija. Bijela kuća jasno stavlja do znanja da će se suočiti s teškim posledicama ukoliko dođe do napada na američke građane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -