Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBiH nogometna reprezentacija poražena od Mađarske u Zenici

BiH nogometna reprezentacija poražena od Mađarske u Zenici

Uspješan početak, ali mračan završetak

Osokoljena solidnom partijom protiv Njemačke, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekala je Mađarsku u Zenici s optimizmom. U prošlom duelu s istim protivnikom, ostvarili su remi, što je dodatno podiglo raspoloženje u redovima Zmajeva.

Prva polovina utakmice

Početak utakmice donio je nadu za navijače BiH. Već u prvoj minuti, Jusuf Gazibegović je imao priliku, no njegov udarac otišao je iznad gola. Narednih minuta, i Mađari su zaprijetili. Najbolju šansu za BiH imao je Benjamin Tahirović, čiji udarac u 14. minuti nije pronašao put do mreže.

Gol Mađarske prelomio utakmicu

Nakon što su Zmajevi prokockali šanse, Mađarska je preuzela kontrolu. Igrači Varga i Bolla pokušavali su ugroziti gol Vasilja, ali je on bio na visini zadatka. Međutim, u završnici prvog poluvremena, Zsoltan Nagy je asistirao Dominicu Szoboszlaiju, koji pogađa za 1:0.

Neiskorištene prilike i poluvrijeme

Do kraja prvog poluvremena, Edin Džeko imao je priliku izjednačiti, ali je njegov udarac završio preko gola. Utakmica je otišla na odmor rezultatom 1:0 za Mađarsku, ostavljajući Zmajeve s pitanjima o prokockanim prilikama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -