Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometTeška borba Bosne i Hercegovine u Ligi nacija: Potrebne pobjede za opstanak

Teška borba Bosne i Hercegovine u Ligi nacija: Potrebne pobjede za opstanak

Trenutna situacija

Dva kola prije kraja, reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u teškoj situaciji. Tim vodi samo sa jednim bodom, dok Mađarska ima pet. Zarobljeni smo između nade i realnosti, jer moramo dobiti svih šest bodova u preostalim mečevima.

Izazovi koje donosi preostali dio takmičenja

U posljednja dva susreta, naš tim mora se suočiti s izazovima. Moramo savladati Njemačku 16. novembra, a zatim i Nizozemsku tri dana kasnije. Nizozemska, koja također ima pet bodova, može biti vrlo opasna u direktnom okršaju.

Teorija i realnost

Na žalost, sva nada da bismo ostvarili prolaz nam se čini kao naučna fantastika. Već godinu dana ne znamo za pobjedu, a porazi se nagomilavaju. Pored toga, moramo se nadati i da Mađarska ne osvoji više od jednog boda u preostalim susretima.

Posljednji susreti Mađarske i Nizozemske

Mađarska će do kraja igrati protiv Nizozemske na gostovanju 16. novembra, a zatim dočekati Njemačku na domaćem terenu. Ove utakmice su ključne za njihov učinak, što dodatno otežava naše šanse za opstanak.

Zaključak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine treba prava čuda kako bi ostvarila pobjede protiv jačih timova. Samo tako možemo zadržati nadu u opstanak u Ligi nacija i izbeći potpuni poraz.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -