Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTragedija u Louisiani: Uhvaćen osumnjičeni za ubistvo 72-godišnjaka

Tragedija u Louisiani: Uhvaćen osumnjičeni za ubistvo 72-godišnjaka

Hernandez uhapšen za brutalno ubistvo

U subotu, 12. oktobra, u saveznoj državi Louisiana, uhapšen je osumnjičeni Hernandez. On se tereti za ubistvo 72-godišnjeg Husseina Murraya i teške povrede njegove supruge.

Istraga otkriva brutalne detalje

Prema informacijama iz tužilaštva, Hernandez je 10. i 11. oktobra posjetio dom Murraya sa neidentificiranim muškarcem. Njih dvojica su se predstavili kao radnici energetske kompanije DTE iz Detroita, tvrdeći da su došli pregledati curenje plina.

Drugi posjet i tragedija

Supružnici su prvi put odbili da ih puste unutra, dok su drugog dana dozvolili ulazak. Murray je potpisao dokument DTE-a i otpratio Hernandeza u podrum, gdje su ga naposlijetku vezali. U međuvremenu, supruga Murraya je pretučena, vezana ljepljivom trakom, a njen poziv hitnoj pomoći ukazao je na otmicu.

Pronađeno tijelo i dalja istraga

Tijelo Husseina Murraya pronađeno je u podrumu, također vezano. Vlasti sumnjaju da su povrede na njegovom tijelu teške, pa nije jasno da li je upucan ili pretučen. Policija nastavlja potragu za drugim osumnjičenim, te apeluje na građane za pomoć.

Snimak iz kuće kao ključni dokaz

Objavljen je snimak s nadzorne kamere ispred doma supružnika Murray. Na snimku se vidi sumnjivi muškarac sa maskom na licu, za kojim se također traga. Istraga o ovom zločinu se nastavlja, a lokalna zajednica je potresena ovim incidentom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -