Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzŽene nisu same: Poruka kroz bol i hrabrost

Žene nisu same: Poruka kroz bol i hrabrost

Izjava koja ostavlja bez daha

U nedavno emitovanoj emisiji “4 i po žene”, jedna žena otvoreno je progovorila o svom teškom iskustvu. Ispričala je kako je više puta bila primorana zvati policiju zbog nasilja. Ove riječi odjeknule su u društvu, skrećući pažnju na problem nasilja nad ženama.

Nasilje nije ljubav

“Niko ne smije da digne ruku na jednu ženu”, poručila je, ističući važnost emancipacije žena. Ona je naglasila da niko nije vrijedan suza žene. Ljubav ne bi trebala biti izvor patnje, već radosti. Svoj bol je opisala kao agoniju, a ne činjenicu ljubavi.

Život kao cirkus

Na začuđujući način, ova hrabra žena je podijelila i situaciju kada je policiju čekala zajedno sa novinarskom ekipom. “Moj život je cirkus”, rekla je kroz smijeh, osvještavajući koliko se suprotnosti mogu spojiti u njenoj stvarnosti.

Granice su postavljene

Ona je istakla da fizička borba nije način na koji treba riješavati probleme. “Jednom kad muškarac digne ruku, učinit će to opet”, naglasila je, dodajući da je za nju to bio trenutak kada treba završiti vezu.

Hrabrost u suočavanju s nasiljem

Na kraju, ova žena je poručila da je hrabra i da neće dopustiti da bude žrtva. Njena priča može inspirisati mnoge žene da se bore za svoja prava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -