Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviBosna i Hercegovina ponosna na medalje na međunarodnom takmičenju

Bosna i Hercegovina ponosna na medalje na međunarodnom takmičenju

Osvojene medalje u kategorijama U21

Na nedavno održanom međunarodnom takmičenju, reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je do značajnih uspjeha. Đurđa Sipović osvojila je bronzanu medalju u kategoriji mlađih seniorki (U21) do 61 kilogram. Ovaj rezultat predstavlja izvanredan uspjeh za mlade sportistice u našoj zemlji.

Stane Bostandžić i Srebrna medalja

Srebrna medalja takođe je otišla u Bosnu i Hercegovinu; Stane Bostandžić izborio je svoj plasman u finalu u kategoriji U21 preko 84 kilograma. Tijekom takmičenja, Bostandžić je savladao protivnike iz Azerbejdžana, Crne Gore i Jordana. Nažalost, u finalu je poražen od italijanskog predstavnika rezultatom 0:2.

Odličan nastup Lejle Kurteš

Lejla Kurteš također je ostvarila zapažen rezultat. Ona je osvojila srebrnu medalju u kategoriji U21 ispod 68 kilograma. Kurteš je tokom takmičenja pobijedila predstavnice Irske, Venecuele, AIN-2, Egipta i Italije. U finalu je, nažalost, poražena od Francuskinje rezultatom 1:4.

Ovi uspjesi predstavljaju značajan korak za mlade sportiste iz Bosne i Hercegovine. Medalje su dokaz da hard work i posvećenost donose rezultate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -