Ponedjeljak, 14 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinFilm/TVPad gledanosti "Jokera: Ludilo u dvoje" i uspjeh horora "Terrifier 3"

Pad gledanosti “Jokera: Ludilo u dvoje” i uspjeh horora “Terrifier 3”

Uspjesi i padovi na kino blagajnama

Na ovogodišnjim kino blagajnama situacija se drastično promijenila. Iako je prošli vikend ponudio čak pet noviteta, glavna priča je “Joker: Ludilo u dvoje”. Ovaj nastavak uspješnog “Jokera” iz 2019. godine doživio je ogroman pad gledanosti – nevjerovatnih 81%. Trenutno se nalazi na trećem mjestu sa zaradom od 165 miliona dolara, dok je budžet filma iznosio oko 200 miliona dolara.

Horor film “Terrifier 3” dominira

Na prvom mjestu se našao horor film “Terrifier 3”, koji je u svom prvom vikendu zaradio više od 18 miliona dolara. Ovaj film je snimljen s budžetom od samo pet miliona dolara, što ga čini izuzetnim uspjehom.

Novi animirani filmovi i biografska priča o Trumpu

Na petom mjestu nalazi se animirani film “Piece by Piece”, koji je u prvom vikendu ostvario 3.8 miliona dolara. Još jedan animirani hit, “My Hero Academia: You’re Next”, zauzima osmo mjesto sa zaradom od preko 26 miliona dolara. Biografski film “The Apprentice” o Donaldu Trumpu, iako najavljen kao privlačan projekt, prikazao se ispod očekivanja s zaradom od 1.5 milion dolara.

Komediografski dodatak

Na sedmom mjestu skakao je film “Saturday Night” sa zaradom od 3.4 miliona dolara. Ova komedija pokazuje potencijal za veći uspjeh u narednim vikendima.

Top 10 filmova

Na listi najgledanijih filmova sada se nalaze: “Terrifier 3”, “Divlji robot”, “Joker: Ludilo u dvoje”, “Bubimir, Bubimir”, “Piece by Piece”, “Transformers: Početak”, “Saturday Night”, “My Hero Academia: You’re Next”, “Predbožićna noćna mora” i “The Apprentice”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -