Ponedjeljak, 14 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaHezonja razočaran, krivicu prebacuje na trenera Matea

Hezonja razočaran, krivicu prebacuje na trenera Matea

Frustracija hrvatskog reprezentativca

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja bio je vidno razočaran stanjem svoje ekipe tokom poluvremena utakmice. Naime, njegov tim Real Madrid bio je u zaostatku od 46:34 protiv Bilbaoa. Hezonja je otvoreno ukazao na problem, smatrajući kako je trener Chus Mateo glavni krivac za trenutnu situaciju.

Osjećaj gubitka ritma

Hezonja je, govoreći za Movistar Plus, naglasio: “Stalno nas rotira i ne možemo pronaći ritam s novim igračima. Moramo raditi naporno kako bismo ostvarili nešto ove sezone.” Ove riječi pokazuju njegovu zabrinutost zbog nedostatka stabilnosti u ekipi.

Trener Mateo odgovara na kritike

Nakon utakmice, Chus Mateo je odgovorio na Hezonjine komentare. Iako je prepoznao frustraciju svog igrača, insistirao je na internalnom rješavanju problema. “Mogu razumijeti njegovu frustraciju, ali želim ostati miran i nastaviti raditi,” kazao je Mateo.

Izazovi koji slijede za Real

Real Madrid sada čeka dvije izuzetno teške utakmice u Euroligi. U utorak će se suočiti s Baskonijom u gostima, dok će u četvrtak igrati protiv Panathinaikosa na svom terenu. Ove utakmice će biti ključne za ostvarivanje ambicija kluba u ovoj sezoni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -