Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijePobjednici 64. Internacionalnog teatarskog festivala MESS: „Tragùdia/Pjesma o Edipu“ osvaja Grand Prix

Pobjednici 64. Internacionalnog teatarskog festivala MESS: „Tragùdia/Pjesma o Edipu“ osvaja Grand Prix

Proglašenje pobjednika MESS-a

Danas je u Narodnom pozorištu upriličeno proglašenje pobjednika 64. Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Predstava „Tragùdia/Pjesma o Edipu“, autora i reditelja Alessandra Serre, osvojila je prestižni Grand Prix – Zlatni lovorov vijenac.

Nagrade za najbolje reditelje i glumice

Žiri festivala, u kojem su bili Izudin Bajrović, Gorčin Stojanović i Ana Vukotić, odlučio je da Zlatni lovorov vijenac za najboljeg reditelja pripadne Alessandru Serrei. Glumica Chiara Michelini, koja je igrala u ovoj predstavi, dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Finansijski izazovi festivala

Nažalost, zbog finansijskih razloga, nagrade nisu mogle biti uručenih nagrađenima na ceremoniji. Samo predstavnici festivala i mediji prisustvovali su ovom važnom događaju. Nagrade će naknadno biti poslane dobitnicima.

Druga priznanja i nagrade

Nagrada “Rejhan Demirdžić” pripala je Jovani Miladinov za ulogu Izabele u predstavi „Edvard II.“. Žiga Divjak osvojio je nagradu „Jurislav Korenić“ za najboljeg mladog reditelja, dok je predstava „Metro Gaza“ dobila specijalno priznanje žirija.

Program 64. MESS-a

Festival je ugostio 11 predstava u takmičarskoj selekciji i brojne produkcije iz više država. MESS se održao pod motom “Nezaustavljivi život”, slaveći snagu života i otpor pred destrukcijom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -