Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometključna utakmica za Zmajeve: Barbarez ističe pobjedu protiv Mađarske

ključna utakmica za Zmajeve: Barbarez ističe pobjedu protiv Mađarske

Barbarez naglašava važnost susreta

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, najavio je sutrašnji duel na stadionu Bilino Polje. Ova utakmica predstavlja ključni trenutak za Zmajeve u borbi za treće mjesto u grupi. Osvojeno treće mjesto garantuje igranje u elitnoj diviziji Lige nacija sljedeće sezone.

Godina je bila puno teža

Barbarez je izjavio kako je utakmica protiv Mađarske psihološki zahtjevnija od one s Njemačkom. “Doveli smo se u situaciju da imamo prvu meč-loptu za treće mjesto”, kazao je selektor. Također, imao je riječi pohvale za suparnike, ističući njihovu kvalitetu i stil igre.

Tim se priprema za izazov

Prema Barbarezovim riječima, zdravstveni bilten reprezentacije je uredan. “Malo smo umorni poslije prve utakmice, ali imamo dovoljno vremena za odmor”, istakao je. Selektor se nada da će tim biti spreman i motiviran za sutrašnji susret.

Mađarska kao teška prepreka

Barbarez je također komentirao nastup Mađarske na nedavnom Evropskom prvenstvu. “Nisu uzalud bili na Evropskom prvenstvu i odigrali kvalitetno u prethodnim kvalifikacijama”, poručio je, naglašavajući ozbiljnost koje ovaj meč nosi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -