Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetMedvedev kritikuje Zapad i situaciju u Evropi

Medvedev kritikuje Zapad i situaciju u Evropi

U jučerašnjem statusu na platformi X, Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije, osvrnuo se na teške situacije u SAD-u, Francuskoj i Njemačkoj. On je otvoreno kritikovao vođe ovih zemalja zbog nedovoljnog finansiranja u kriznim vremenima.

Kritika finansijskih prioriteta Zapada

Medvedev je istakao da “nema novca za čišćenje nakon uragana Milton na Floridi” niti za podršku francuskim farmerima. Također, izrazio je sumnju u sposobnost njemačkih vlasti da ožive industriju. On je naglasio da, i pored ovih kriza, Zapad navodno ima sredstva za podršku “ludoj pijanoj gomili ukrajinskih nasilnika” i za proizvodnju naoružanja.

Medvedev o Bidenovim optužbama

Medvedev je odgovorio i na izjave predsjednika SAD-a, Joea Bidena, o mogućem iranskom napadu na Donalda Trumpa. On je Bidenove tvrdnje nazvao “nadriljekarskim” i sugerisao da su pravi krivci “promrzli liberali” i pristaše trenutne vlasti.

Ovaj status Medvedeva reflektuje tenzije u međunarodnim odnosima i unutrašnje političke sukobe. Njegovi komentari izazvali su brojne reakcije na društvenim mrežama, dok se suočavanje između Istoka i Zapada nastavlja intenzivirati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -