Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetHafiz Abdil Sari: Posvećenost Kur'anu i Duhovnom Obrazovanju

Hafiz Abdil Sari: Posvećenost Kur'anu i Duhovnom Obrazovanju

Besplatni časovi Kur'ana u Mersinu

Abdil Sari, 48-godišnji hafiz iz turskog grada Mersina, već dvije decenije nudi besplatne časove Kur'ana. Ovaj plemeniti poduhvat Sari je pokrenuo prema preporuci svog učitelja.

Usavršavanje kroz takmičenja

Hafiz je titula koju muslimani dodjeljuju onima koji napamet znaju cijeli Kur'an. Abdil je vlasnik brojnih diploma sa različitih takmičenja, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Tokom svoje karijere, Sari je osvojio mnoge nagrade, uključujući drugo mjesto na međunarodnom takmičenju u Saudijskoj Arabiji 1990. godine.

Balans između posla i duhovnosti

Nakon odsluženja vojnog roka, Abdil je odlučio da slijedi put obrazovanja drugih. U slobodno vrijeme, podučava sve koji žele naučiti čitati ovu svetu knjigu. Dnevno ponavlja učenje, kako bi održao svoje znanje.

“Nije dovoljno samo živjeti kao hafiz, nego i umrijeti kao hafiz”, ističe Sari, naglašavajući važnost svakodnevnog čitanja Kur'ana.

Zadovoljstvo kroz pomoć drugima

Sari započinje svaki dan molitvom i trudi se uskladiti svoje poslovne obaveze sa vremenom provedenim u učenju Kur'ana. Njegova trgovina i ugostiteljska djelatnost omogućavaju mu da doprinosi zajednici.

“Srećan sam što mogu pomoći drugima i služiti islamu”, rekao je Abdil, ističući kako mu ovaj rad donosi ispunjenje i sreću.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -