Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometHrvatska izborila pobjedu protiv Škotske u uzbudljivoj utakmici

Hrvatska izborila pobjedu protiv Škotske u uzbudljivoj utakmici

Uzbudljivo prvo poluvrijeme

Domaći igrači pravili su pritisak na protivnika tokom prvog poluvremena. Međutim, nepažnja u odbrani kažnjena je u 33. minuti. Škotski napadač Christie iskoristio je grešku i pogodio mrežu, šokiravši domaće navijače na Maksimiru.

Izjednačujući pogodak

Slavlje gostiju trajalo je kratko. Samo tri minute poslije, Perišić je uposlio Matanovića, koji je rutinski poslao loptu u donji ugao gola. Rezultat je bio 1:1 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme donosi preokret

U drugom poluvremenu igra je postala ofanzivnija. Domaći igrači su tražili preokret. U 70. minuti, Kramarić je pogodio za 2:1, izazivajući oduševljenje među domaćim navijačima.

Škotski pokušaji bez uspjeha

Škotska je do kraja utakmice jalovo napadala pokušavajući izjednačiti. U petoj minuti sudijske nadoknade, Adams je postigao pogodak, ali je on poništen nakon VAR provjere zbog ofsajda.

Stožer grupe 1 Lige nacija

Hrvatska se izjednačila s Portugalom na prvom mjestu grupe 1 elitnog ranga Lige nacija, oba tima imaju po šest bodova. Portugal će utakmicu trećeg kola odigrati kasnije protiv Poljske, dok je Škotska bez bodova. U narednom kolu Hrvatska gostuje Poljskoj, a Škotska dočekuje Portugal.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -