Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSrbija zabilježila pobjedu protiv Švicarske u uzbudljivom meču

Srbija zabilježila pobjedu protiv Švicarske u uzbudljivom meču

Prvo poluvrijeme bez šansi

U utakmici između Srbije i Švicarske, obje selekcije su se pokazale izuzetno oprezne. U prvom poluvremenu nije bilo značajnijih prilika za postizanje gola. Ipak, situacija se promijenila u posljednjim trenucima prvog dijela.

Sudijski nadoknadni gol

Kada su svi očekivali da se rezultat neće promijeniti, Srbija je iznenada povela. Samardžić je izveo korner, a u gužvi se najbolje snašao Milenković, koji je nesrećno pogodio Elvedija za autogol. Tim potezom Srbija je sa 1:0 otišla na odmor.

Drugo poluvrijeme s više akcije

Pogodak u sudijskoj nadoknadi probudio je energiju oba tima. U drugom poluvremenu nastavljena je intenzivnija igra. Gosti iz Švicarske su propustili nekoliko odličnih prilika za izjednačenje.

Mitrovićeva spektakularna pobjeda

Srbija je ubrzo povećala prednost. Mitrović je u 60. minuti postigao spektakularan gol udarcem s ivice šesnaesterca. Ovim potezom postavio je konačan rezultat 2:0.

Rajković brani penal

Švicarska je imala priliku smanjiti rezultat u 72. minuti, ali je Rajković odbranio penal Embolu. Srbija je time osigurala zasluženu pobjedu.

Druga utakmica grupe

U drugoj utakmici iste grupe, Španija je savladala Dansku rezultatom 1:0. Ove dvije utakmice značajno su promijenile situaciju u grupi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -