Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzEsma Redžepova: Nasljedstvo kraljice romske muzike u pravnom limbu

Esma Redžepova: Nasljedstvo kraljice romske muzike u pravnom limbu

Osam godina bez Esme Redžepove

Prošlo je skoro osam godina otkako je preminula Esma Redžepova, kraljica romske muzike. Tokom svoje muzičke karijere, koja je trajala više od pet decenija, stekla je brojne obožavaoce. Osim po muzici, Esma je poznata i kao humanitarka koja je usvojila 47 djece. Njeno veliko srce ostavilo je trag u životima mnogih.

Pitanje nasljedstva

Nakon njene smrti, raspodjela nasljedstva postala je predmet pravnog procesa. Uključeni su članovi porodice, brojne organizacije, ali i država Makedonija. Ovaj rastući pravni konflikt izazvao je dodatne komplikacije i usporio proces.

Zapuštena kuća

Kuća Esme Redžepove, koja je trebala postati muzej, danas je zapuštena i opustjela. Njen bratić, Muamer Ramuš Cirko, govorio je o stanju kuće. Naveo je da su neki ljudi silom ušli i ukrali brojne dragocjenosti. Njegova svjedočanstva uključuju informacije o ukradenim nošnjama, pločama i drugim uspomenama.

Stanje groba i daljnje akcije

Što se groba tiče, Cirko je istakao da je prvotno bio zapušten, ali je sada sređen. Njena bliža porodica radila je na tome da grob dobije dostojanstven izgled. Trenutno se čeka sudska podjela nasljedstva kako bi se utvrdilo ko će preuzeti brigu o Esminom nasljedstvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -