Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinFilm/TVKatastrofa u Federalnoj BiH: Novinari s terena donose važne priče

Katastrofa u Federalnoj BiH: Novinari s terena donose važne priče

Poplave i klizišta odnijeli više od 20 života

Katastrofalne poplave i klizišta pogodili su Federaciju BiH prošle sedmice. Ove prirodne nepogode odnijele su više od 20 života, ostavljajući ljude bez najmilijih i bez krovova nad glavama.

Uloga novinara u humanitarnoj akciji

Novinari su bili među prvima na terenu. Izvještavali su iz nedostupnih mjesta, a njihova pisanja pomogla su u širenju informacija o situaciji. Pojavili su se i apeli za pomoć, posebno u okviru akcije Udruženja „Pomozi.ba“ koja je prikupila više od pet miliona KM.

Maja Miralem o solidarnosti u teškim trenucima

Maja Miralem, urednica BHT1, ističe važnost solidarnosti s pogođenima. „Ovo je naša obaveza kao djelatnika javnog sektora“, rekla je. Ovdje je naglasila i potrebu za zajedništvom u teškim vremenima.

Novinari na prvoj liniji fronta

Miralem posebno hvali svoje kolege iz informativnih redakcija. Izvještavajući s terena, novinari se suočavaju s emocionalnim opterećenjem, ali njihova profesionalnost ostaje na visokom nivou.

Nastavak emisije “Konačno petak”

Nakon katastrofe, vraća se emisija “Konačno petak”. Prva gošća bila je Marija Šerifović, čiji je koncert odgođen zbog prirodne nepogode. Ova emisija nastavlja okupiti gledaoce kroz zabavne sadržaje.

Zaključak: Održavanje profesionalizma kroz krizu

Miralem naglašava važnost odgovornog rada, čak i kroz teške okolnosti. Njihov cilj ostaje pružiti kvalitetne medijske sadržaje i pomoći zajednici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -