Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaVedrana Rudan iskreno o borbi s rakom: Policajci u našim glavama

Vedrana Rudan iskreno o borbi s rakom: Policajci u našim glavama

Književnica suočena s teškom dijagnozom

Vedrana Rudan, poznata književnica, početkom maja je objavila da joj je dijagnosticiran karcinom žučnih kanalića. Nakon operacije nastavlja s pisanjem na svom blogu “Avanture slijepe kurve”.

Borba sa strahovima i emocijama

U svojim postovima Rudan dijeli vlastita razmišljanja i borbe s dijagnozom. U ispovijesti “Policajci u mojoj glavi” jasno iznosi svoje stavove o životu, porodici i zdravlju.

Refleksije o porodici i sreći

Rudan piše o svojoj djeci i o tome kako se, unatoč bolesti, osjeća zapostavljeno. “Moj suprug se brine o meni, a dijete ne nalazi vremena za posjet”, priznaje ona. Na ironiju svog stanja, ona reaguje otvoreno i bez ustezanja.

Psihološka podrška i unutrašnja borba

Književnica se osvrće i na razgovor s psihologom. On joj je pomogao da shvati da su “policajci” u našim glavama često uzrok naših nesigurnosti. Preporučio joj je da se oslobodi tih unutarnjih pritisaka.

Prijemčivost za život

U posljednjim redovima, Rudan razmatra ideju o postotku isceljenja i anegdotama o svakodnevnom životu. Unatoč kaosu oko sebe, pronalazi mir u jednostavnim stvarima.

Rudan završava s porukom, podsjećajući nas da trebamo osloboditi um od negativnih misli i osloniti se na sopstvenu sreću.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -