Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTragedija u Španiji: Porodica poginula u požaru izazvan mobilnim telefonom

Tragedija u Španiji: Porodica poginula u požaru izazvan mobilnim telefonom

Stravičan požar u Gijeni

U tragičnom incidentu u gradu Gijena, nedaleko od Sevilje, život su izgubili Hoze Antonio Rendon (47), njegova supruga Antonija Hidalgo (56) i njihova dva sina, Hoze Antonio (20) i Adrijan (16). Uzrok požara bio je mobilni telefon koji se punio na kauču u prizemlju kuće.

Očajničke aktivnosti komšija

Kada je požar izbio, komšije su pokušale da spasu porodicu, no rešetke na prozorima i vratima onemogućile su im to. Bili su svjedoci tragičnih vapaja za pomoć dok je gust dim prekrivao terasu.

Trojni gubitak

Policija je potvrdila da su žrtve po svemu sudeći bile spavaće kada je požar izbio, što je dodatno pogoršalo situaciju. Njihova tijela pronađena su u različitim dijelovima kuće. Gradonačelnik Gijene, Lorenco Medina, opisao je smrt porodice kao izrazito dramatičnu.

Reakcija zajednice

U znak poštovanja prema preminulima, gradska skupština proglasila je trodnevnu žalost. Emotivni post prijatelja obiteljima podijelio je riječ nakon tragedije, izražavajući duboku tugu zbog gubitka.

Udio incidenta u širem kontekstu

Ovaj požar predstavlja drugi najsmrtonosniji stambeni požar ove godine u Španiji. Prethodno, u februaru, razorni požar u Valensiji odnio je živote deset ljudi. Eksplozije baterija telefona povezane su sa sličnim tragičnim ishodima širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -