Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometKritike na nove kriterije za članstvo u Fudbalskim savezima BiH

Kritike na nove kriterije za članstvo u Fudbalskim savezima BiH

Novousvojeni kriteriji izazvali nezadovoljstvo

Novi kriteriji za kandidate u Izvršnom odboru Nogometnog saveza Federacije BiH i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH postali su predmet ozbiljnih kritika. Brojni klubovi i sportski radnici izrazili su nezadovoljstvo ovim odredbama.

Prvi put uvedeni specifični uslovi

Prema novim pravilima, kandidat za članstvo mora imati najmanje pet godina iskustva u nogometu. Takođe, potrebno je imati najmanje jednu godinu angažmana na pozicijama unutar NS BiH, NS FBiH ili FSKS.

Reakcija Ministarstva kulture i sporta KS

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Kenanom Magodom, pokrenulo je nadzor nad zakonitošću rada Izvršnog odbora FS KS. Utvrđeno je da su novi kriteriji u suprotnosti sa Statutom FS KS, kao i statuta NS FBiH i NS BiH.

Ministar Magoda se oglasio

Ministar Magoda je putem društvenih mreža istakao da je Ministarstvo posvećeno zaštiti interesa sporta u Kantonu Sarajevo. Naglasio je da takve situacije ne smiju prolaziti nezapaženo.

Sistem je spreman na promjene

Magoda je osudio prisutnost dinastija i nepotizma u sportu, naglašavajući da su takve prakse neprihvatljive. Ovaj put, Ministarstvo je pokazalo da nije samo pasivni posmatrač, već aktivno štiti prostor za razvoj nogometa u Kanton Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -