Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetMilley za Woodwarda: Trump je najopasnija osoba ikada

Milley za Woodwarda: Trump je najopasnija osoba ikada

Milley o Trumpovoj prijetnji

U nadolazećoj knjizi poznatog novinara Boba Woodwarda, general Mark Milley iznosi ozbiljne optužbe protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Prema riječima Milleya, Trump je “najopasnija osoba ikada.” Ove tvrdnje dolaze u trenutku kada se politička atmosfera u SAD-u dodatno zaoštrava.

Trumpov fašizam na meti kritike

Milley, koji je skinuo veo tajne o svojim razmišljanjima, istakao je da Trumpova mentalna nestabilnost predstavlja ozbiljnu prijetnju. “Shvatio sam da je on potpuni fašist,” rekao je Milley, ponavljajući svoje uvjerenje da bivši predsjednik predstavlja opasnost za zemlju.

Potencijalne posljedice za Milleya

General je bio u konfliktu s Trumpom dok su obojica radili u Bijeloj kući. Sada, bježeći od skandala, izražava zabrinutost da bi mogao biti pozvan iz penzije. Prema njegovim riječima, postoji mogućnost da bi mogao biti izveden pred vojni sud ako Trump pobijedi na narednim izborima.

Upozorenje za Washington

Milley je upozorio svoje kolege u Washingtonu na Trumpovu prijetnju, rekavši da je “on živi i hodajući oglas za ono što će pokušati učiniti.” Ove izjave ukazuju na mogućnost dodatnih političkih nesuglasica u američkom društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -