Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzrael zaprijetio gađanjem vozila hitne pomoći u južnom Libanu

Izrael zaprijetio gađanjem vozila hitne pomoći u južnom Libanu

Izraelska vojska je u subotu izdala ozbiljnu prijetnju, najavljujući da će gađati vozila hitne pomoći u južnom Libanu. Ova odluka dolazi nakon optužbi da Hezbollah zloupotrebljava ta vozila za transport boraca i oružja.

Upozorenje Izraelskih vlasti

Portparol izraelske vojske, Avichay Adraee, istakao je da su obavještajci utvrdili da pripadnici Hezbollaha koriste takva vozila. On je naglasio da će svako vozilo koje prevozi borce biti meta izraelskih napada.

Pomoć stanovnicima južnog Libana

Adraee je upozorio stanovnike južnog Libana da izbjegavaju putovanja prema jugu i da se suzdrže od povratka svojim kućama. U saopštenju se naglašava da vojska nastavlja gađati položaje Hezbollaha u okolnim selima.

Escalacija sukoba

Izraelska vojska je započela intenzivne vazdušne napade širom Libana od 23. septembra, tvrdeći da su mete povezane s Hezbollahom. Tokom ovih napada, poginulo je više od 1.351 lica, dok je više od 3.800 povrijeđeno.

Međunarodna zabrinutost

Uprkos alarmantnim upozorenjima iz međunarodnih krugova o potencijalnom izbijanju regionalnog rata, sukob se nastavlja. Izrael je nedavno proširio ofanzivu, pokrenuvši kopnenu invaziju na južni Liban, što dodatno pogoršava situaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -