Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaNovi Ram 1500 REV: Električni pickup sa snažnim performansama i nultom emisijom

Novi Ram 1500 REV: Električni pickup sa snažnim performansama i nultom emisijom

Inicijativa Stellantis grupe za elektrifikaciju

Kao dio strategije Stellantis grupe, predstavljeno je novo električno vozilo – Ram 1500 REV. Ovaj model je posebno dizajniran da zadovolji potrebe tradicionalnih korisnika kamioneta, ali i onih koji žele alternativu s nultom emisijom.

Napredna STLA Frame arhitektura

Ram 1500 REV se oslanja na inovativnu STLA Frame arhitekturu. Ova evolucija poznate Ram 1500 platforme pruža mogućnost za električna vozila sa odvojenim šasijama.

Snažna baterija i domet

Opremljen baterijom od čak 168 kWh, ovaj električni pickup nudi domet do 563 kilometra. Napredna tehnologija brzog punjenja omogućava korisnicima da postignu značajne performanse u kratkom vremenu.

Brzo punjenje i autonomija

Ram 1500 REV koristi 800 volti DC brzog punjenja. Nakon samo 10 minuta na punjaču, moguće je ostvariti do 180 kilometara autonomije. Ova karakteristika čini ga idealnim za dugotrajne vožnje.

Izvanredne performanse

Sa kapacitetom vuče do 6,3 tone i nosivošću od 1,2 tone, Ram 1500 REV elevira standarde u klasi električnih vozila. Dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini, omogućavaju pogon na sve točkove, čineći vožnju dinamičnom i sigurnom.

Ukupna snaga od 654 konjske snage i obrtni moment od 1.139 Nm omogućavaju ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,4 sekunde.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -