Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzjednačena podrška Harris i Trumpu u ključnim savezničkim državama

Izjednačena podrška Harris i Trumpu u ključnim savezničkim državama

Predizborna anketa otkriva tijesnu utrku

Američka potpredsjednica Kamala Harris i bivši predsjednik Donald Trump imaju jednake šanse u sedam ključnih saveznih država, prema najnovijoj anketi Wall Street Journala (WSJ). Ova istraživanja su ključna uoči predsjedničkih izbora koji se održavaju 5. novembra.

Harris u laganoj prednosti

Anketa pokazuje da Harris ima malu prednost od dva postotna boda u državama Arizoni, Georgiji i Michiganu. S druge strane, Trump vodi za šest postotnih bodova u Nevadi i za jedan u Pennsylvaniji. U Sjevernoj Karolini i Wisconsinu, rezultati su izjednačeni.

Bitni faktori za glasače

Istraživanje je provedeno između 28. septembra i 8. oktobra i uključilo je 600 registriranih birača. Glasače najviše zanimaju ekonomija, useljavanje, ženska prava i demokratske vrijednosti. Ovi faktori mogli bi odrediti ishod izbora.

Prednosti i naslijeđe kandidata

Kamala Harris postala je demokratska kandidatkinja nakon što je Joe Biden odustao od reizbora. Njeno naslijeđe uključuje ulogu senatorice i državne tužiteljice Kalifornije. Trump, koji se natječe treći put, i dalje tvrdi da je izgubio izbore 2020. godine zbog prevare birača.

Pogled u budućnost

Više birača smatra da bi Trump bolje vodio pitanja ekonomije i imigracije, dok vjeruju da bi Harris bolje riješila probleme stanovanja i zdravstvene zaštite. Ova anketna istraživanja pružaju korisne informacije o očekivanjima glasača pred izbore.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -