Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetUhapšeni vozač i putnica sa ukradenim vozilom i drogom u Portlandu

Uhapšeni vozač i putnica sa ukradenim vozilom i drogom u Portlandu

Policija zaustavila osumnjičene

U Portlandu su policajci zaustavili muškarca i ženu dok su vozili ukradeni automobil. Tokom pretresa vozila, pronađena je torba sa natpisom “Ovdje se definitivno ne nalazi droga”. Ovaj incident otkrio je značajne količine droga i oružja.

Oduzeti predmeti

Prema izjavama komandira policije Kevina Allena, vozilo je sadržavalo upakovane droge, uključujući metamfetamin i tablete plavog fentanila. Također su oduzete vage, novac i vatreno oružje. Vozač i putnik, Reginald Reynolds (35) i Mia Baggenstos (37), uhapšeni su na licu mjesta.

Optužbe protiv osumnjičenih

Oboje se suočava sa ozbiljnim optužbama. Reynolds se tereti za isporuku i nedozvoljeno posjedovanje metamfetamina, kao i za neovlašteno korištenje ukradenog vozila. Baggenstos se suočava sa sličnim optužbama, osim za posjedovanje druge kontrolisane supstance.

Pozadina dekriminalizacije droge u Oregonu

Godine 2020. Oregon je postao poznat po dekriminalizaciji posjedovanja manjih količina teških droga, s ciljem preusmjeravanja resursa s kriminalizacije na liječenje poremećaja upotrebe supstanci. Tokom pandemije, stopa predoziranja je značajno porasla, a fentanil postao široko dostupan.

Septembrom ove godine, Oregon je ponovno kriminalizovao posjedovanje droga. Ova odluka donesena je usljed sve većeg javnog nezadovoljstva i povećanih problema sa beskućnicima i predoziranjem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -