Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMađarska i Nizozemska podijelili bodove u uzbudljivom susretu

Mađarska i Nizozemska podijelili bodove u uzbudljivom susretu

Uzbudljiva utakmica u kojoj je svako došao do svojih trenutaka

Na stadionu je odigrana zanimljiva utakmica između Mađarske i Nizozemske, koja je završila rezultatom 1:1. Susret je bio dostojan očekivanja, sa puno uzbuđenja i preokreta.

Pogodak Sallaija donosi nadu Mađarima

Igrala se 32. minuta kada je Zsolt Nagy asistirao Rolandu Sallaiju. Sallaij je preciznim udarcem matirao golmana Nizozemske i donio prednost Mađarskoj. Ovaj trenutak je podigao duh domaćih navijača koji su očekivali pobjedu.

Nizozemci traže izjednačenje

U 79. minuti, situacija se zakomplikovala za Nizozemsku. Virgil van Dijk dobio je dva žuta kartona u razmaku od tri minute. Tako je ostavio svoju ekipu s igračem manje. Međutim, četiri minute kasnije, Denzel Dumfries postiže izjednačujući gol, zahvaljujući asistenciji Codyja Gakpa.

Tabela nakon ovog susreta

Nizozemska trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli sa pet osvojenih bodova iz tri utakmice. Mađarska se nalazi na trećem mjestu s dva osvojena boda. Ova utakmica ostavlja otvorena vrata za sve moguće ishode u nastavku takmičenja.

Šta nas čeka sljedeće?

U sljedećem kolu, Mađarska će gostovati u Zenici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nizozemska će također igrati na strani, a protivnik će im biti selekcija Njemačke. Ove utakmice će sigurno donijeti dodatno uzbuđenje i natjecateljski duh.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -