Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometZmajevi Minimalno Porazeni od Njemačke na Debiju Barbareza

Zmajevi Minimalno Porazeni od Njemačke na Debiju Barbareza

Utakmica pod svjetlima reflektora

Zmajevi su odigrali svoju utakmicu protiv Njemačke, a ovaj meč je bio posebno važan. To je bio trenerski debi Faruka Barbareza na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Utakmica se održala pod svjetlima reflektora, a očekivanja su bila visoka.

Sastav tima i razvoj igre

Zmajevi su na početku meča nastupili u sastavu: Vasilj; Gazibegović, Barišić, Katić, Kolašinac, Bašić, Gigović, Burnić, Huseinbašić, Džeko i Demirović. Tim je imao nekoliko prilika, ali su na kraju minimalno poraženi od protivnika.

Džeko donosi sreću

Jedini pogodak za našu reprezentaciju postigao je kapiten Edin Džeko. Njegov gol bio je rezultat dobrog timskog rada. U završnici utakmice, priliku su dobili i Benjamin Tahirović, koji je asistirao Džeki, te Dario Šarić, Haris Hajradinović, Esmir Bajraktarević i Haris Tabaković.

Pobjeda Njemačke

Pobjedu Njemačke donio je Deniz Undav, koji je postigao dva pogotka. Njemačka je dominirala tokom meča, ali je BiH pokazala karakter i borbenost.

Glasanje za najboljeg igrača

Portal Klix.ba pokrenuo je anketu u kojoj navijači mogu glasati za najboljeg pojedinca reprezentacije BiH na večerašnjoj utakmici. Ovo je odlična prilika da se iskažu simpatije prema igračima koji su se borili na terenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -