Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaEuroliga: Barcelona i Milano ostvarili pobjede u dramatičnim susretima

Euroliga: Barcelona i Milano ostvarili pobjede u dramatičnim susretima

Barcelona svladala Albu

U posljednjem euroligaškom kolu, Barcelona je ostvarila pobjedu protiv Albe s rezultatom 79:74. Dario Brizuela predvodio je svoju ekipu s 18 poena i dva skoka. Kevin Punter takođe je bio ključan, postigao je 14 poena uz tri skoka i dvije asistencije. Jan Vesely pridružio se s deset poena i tri skoka.

Alba se borila, ali nije uspjela

Na drugoj strani, najbolji igrač za Albu bio je Martin Hermannsson, koji je postigao 13 poena, uz pet asistencija i dva skoka. William Mcdowell-White pridonio je s 12 poena. U narednom kolu, Barcelona će ponovo igrati na svom terenu protiv Monaca, dok će Alba dočekati Asvel.

Milan slavio protiv Parisa

U drugom zanimljivom susretu, Milano je pobijedio Paris rezultatom 79:74. Nikola Mirotić bio je ključna figura s 14 poena, uz šest skokova i dvije asistencije. Shavon Shields dodao je 12 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je Zach LeDay takođe bio dvocifren s deset poena.

Paris imao svoje junake

Najefikasniji igrač Parisa bio je TJ Shorts s 11 poena, osam asistencija i četiri skoka. Collin Malcolm pridružio se sa deset poena. U narednom kolu, Milano će gostovati kod Olympiacosa, dok će Paris dočekati Panathinaikos.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -