Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetUhapšen Ruski Državljanin Optužen za Proizvodnju Oružja za Masovno Uništenje

Uhapšen Ruski Državljanin Optužen za Proizvodnju Oružja za Masovno Uništenje

Hapšenje Evgenija Sadrislamova

Evgenij Sadrislamov, 27-godišnji ruski državljanin, nedavno je uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama. Optužen je za proizvodnju oružja za masovno uništenje u svom domu u Filadelfiji.

Zaplijenjeni Eksplozivi

Na Sadrislamovom imanju pronađeno je gotovo 23 kilograma eksploziva. Vlasti navode da bi takva količina mogla “sravniti cijeli kvart”.

Incident u Garaži

Vatrogasci su intervenisali prošlog petka nakon dojave o dimu iz garaže. U akciji su spašeni muškarac i žena čiji identiteti nisu otkriveni. Gratulacije su pružene na mjestu događaja.

Laboratorija za Eksplozive

Džejms Keli, zamjenik načelnika policije Filadelfije, iznio je informacije o laboratoriji za proizvodnju eksploziva koja je pronađena u podrumu i garaži. Uključivala je materijale za izradu zapaljivih naprava.

Optužbe i Pritvor

Sadrislamov je optužen za posjedovanje oružja za masovno uništenje, podmetanje požara i ugrožavanje javne sigurnosti. Trenutno se nalazi u pritvoru uz jamčevinu od 950.000 dolara.

Prethodni Zločin

Ovaj incident dolazi nakon što je Sadrislamov već bio na izdržavanju uvjetne kazne zbog pronalaska komercijalnog vatrometa u njegovom domu 2020. godine. Tužitelji smatraju da je ovo nova “jasna eskalacija”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -