Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzStranka slobode i pravde optužuje Joksimović i SNS akademiju mladih lidera

Stranka slobode i pravde optužuje Joksimović i SNS akademiju mladih lidera

Stranka slobode i pravde reaguje

Stranka slobode i pravde oglasila se povodom informacija o SNS akademiji mladih lidera. Optužuju Jovana Joksimovića, suprugu Željka Joksimovića, za obuku mladih na nepristojan način. Navode da ona podučava polaznike vrijeđanju te laganju o ljudima koji se razlikuju od njih.

Kontroverze oko Joksimovićeve

Joksimovićeva je poznata kao glavna urednica Tanjuga i voditeljka na K1 televiziji. Kritičari ističu da njene aktivnosti obuhvataju promoviranje režima Aleksandra Vučića, posebno kroz kampanju za litijum i Rio Tinto.

Nabavke i namješteni tenderi

Osim toga, Stranka slobode i pravde tvrdi da firma Majo public dobija poslove na namještenim tenderima. Među državnim kompanijama koje su uključene su Srbijavoz, Dipos, Auto-moto savez Srbije i Telekom. Optužbe sugeriraju postojanje medijsko-kriminalne hobotnice koja se finansira novcem građana.

Poziv na odgovornost

Na kraju, iz stranke su pozvali Joksimović da se izvini javnosti. Očekuju da objasni kako su se odvijali kontakti sa SNS-om u vezi s medijskim dijelovima. Ove izjave dodatno podižu tenzije u političkom okruženju Srbije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -