Nedjelja, 24 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakZadovoljite čula: Punjena pileća prsa sa špinatom i sirom

Zadovoljite čula: Punjena pileća prsa sa špinatom i sirom

Uvod u recept

Punjena pileća prsa su ukusno i jednostavno jelo koje će oduševiti vašu porodicu i prijatelje. Ovaj recept kombinuje špinat, sir i aromatične začine, stvarajući savršen ručak za svaku priliku.

Sastojci za pripremu

Za pripremu ovog jela potrebni su sljedeći sastojci:

  • 1 paket odmrznutog i ocijeđenog špinata
  • 1 šoljica naribanog topivog sira
  • 2 kašike nasjeckanog svježeg peršuna
  • 2 kašike naribane korice limuna
  • 1 kašika bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1/8 kašičice mljevenog muškatnog oraščića
  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1/4 kašičice mljevenog bibera
  • 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka, plus kriške za posluživanje

Priprema jela

Prvo zagrijte pećnicu na 220 stepeni. U srednjoj posudi, pomiješajte špinat, sir, peršun, koricu limuna, bijeli luk, 1/2 kašičice soli i muškatni oraščić.

Svaka pileća prsa pažljivo izrežite s jedne strane, posolite i pobiberite. Zatim napunite smjesom i zalijepite otvor čačkalicom.

U tiganju zagrijte maslinovo ulje te pržite punjenu piletinu otprilike 4 minute sa svake strane. Nakon toga prebacite u pleh za pečenje i pecite oko 18 minuta.

Serviranje

Kada su pileća prsa gotova, poprečno ih prerežite da bi se vidjelo atraktivno punjenje. Poslužite uz kriške limuna.

Uživajte u bogatom okusu ovog jela koje će zasigurno postati omiljeno!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -