Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometGrčka historijska pobjeda protiv Engleske: Vasilis Pavlidis junak

Grčka historijska pobjeda protiv Engleske: Vasilis Pavlidis junak

Grčka izborila pobjedu nad Engleskom

Grčka reprezentacija je napravila povijesni uspjeh pobijedivši Englesku po prvi put. Utakmica, koja je rezultirala sa 2:1, igrala se na stadionu gdje su domaći navijači očekivali dobru predstavu. Dva pogotka Vasilisa Pavlidisa bila su ključna za krunsku pobjedu Grka, dok je jedini gol za Englesku postigao Jude Bellingham.

Engleska pod čudnom taktikom

Englezi su prije meča bili skeptični prema odluci selektora Lee Carsleya. Ovaj put, Carsley je odlučio krenuti bez klasičnih napadača. Na terenu su se našli Cole Palmer, Phil Foden, Bukayo Saka, Anthony Gordon i Jude Bellingham. Klasični napadači, Ollie Watkins i Dominic Solanke, ostali su na klupi.

Priznanje selektora nakon meča

Nakon utakmice, Carsley je izrazio razočaranje zbog rezultata. “Probali smo nešto novo i drugačije, htjeli smo dominirati sredinom terena. Nažalost, to nije uspjelo”, rekao je Carsley. Naglasio je važnost sljedeće utakmice protiv Finske i istakao da neće odustati od inovativne taktike.

Reakcije javnosti

Engleska javnost je od početka bila skeptična prema odabiru selektora. Odlazak Garetha Southgatea sa klupe donio je očekivanja, a novo vođstvo se suočilo s teškim zadatkom. Grčka je, s druge strane, pokazala snagu i odlučnost, čime je zabilježila pobjedu koja će ostati zapamćena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -