Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisProCredit Connect Samit: Regionalno Ekonomijsko Povezivanje na Djelu

ProCredit Connect Samit: Regionalno Ekonomijsko Povezivanje na Djelu

Privrednici iz različitih zemalja stigli su na ProCredit Connect samit u Sarajevo. Učesnici su došli iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Rumunije, Albanije, Moldavije, Ukrajine, Gruzije, Grčke i Njemačke.

Intenzivna razmjena i mreženje

Tokom tri dana, predstavnici kompanija iz metalne, drvne i prehrambene industrije prisustvovali su predavanjima regionalnih eksperata. U pet ciklusa B2B sastanaka, privrednici su ojačali svoje poslovne veze i stvorili nove kontakte. Razgovarali su o inovacijama i razmijenili ideje o projektima.

Svečani prijem u Sarajevu

Samit je otvoren svečanim prijemom u Gradskoj vijećnici Sarajevo. Ova događanja omogućila su učesnicima da se upoznaju i razmijene iskustva. Atmosferu i aktivnosti sa samita možete pogledati u videozapisu.

Ključna tema: Regionalno povezivanje

Jedna od glavnih tema bila je važnost regionalnog ekonomskog povezivanja. Kompanije učesnice ostvaruju promet od oko 3,5 milijarde eura i izvoze oko 1 milijardu eura. Sa 30.000 zaposlenih, predstavljaju značajan potencijal za rast.

Suradnja među kompanijama iz različitih zemalja može stvoriti sinergije. Ove sinergije mogu ubrzati ekonomski rast, poboljšati konkurentnost i olakšati uvođenje novih tehnologija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -