Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetSnimak Hezbolaha: Spriječena Infiltracija Izraelskih Snaga

Snimak Hezbolaha: Spriječena Infiltracija Izraelskih Snaga

Hezbolah Objavio Senzacionalni Video

Medijski odjel Hezbolaha objavio je video snimljen u četvrtak navečer. U poruci uz snimak stoji: “Ne razmišljaj hoćeš li biti pogođen… razmišljaj kada ćeš biti pogođen”.

Severni Liban: Sukobi na Granici

Snimak prikazuje kako su borci Hezbolaha spriječili pokušaj infiltracije izraelskih snaga. Njihova akcija odvijala se duž granice s Izraelom.

Detalji Akcije

Na početku videa može se vidjeti postavljanje eksplozivnih naprava na puteve kretanja izraelskih vojnika. Termalne snimke zabilježile su infiltraciju vojnika tokom noći na teritoriju Libana.

Učinak na Izraelske Snage

Borci Hezbolaha detonirali su eksplozivne naprave u trenutku kada je neprijateljska jedinica stigla do ‘smrtonosne tačke’. Ova akcija rezultirala je pogibijom i ranjavanjem izraelskih vojnika.

Sprječavanje Evakuacije

Snage Hezbolaha također su gađale vojne helikoptere namijenjene za evakuaciju ranjenih. Ovo je učinjeno korištenjem protivzračnih raketa, čime su dodatno ometali neprijateljske operacije.

Brojne Operacije Hezbolaha

Tokom četvrtka, Hezbolah je izveo 20 operacija. Six od tih operacija bilo je usmjereno na sprječavanje izraelskih infiltracija između Mejs el-Džebela i Mihajbiba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -