Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometZmajevi dočekuju Njemačku: Barbarezovo domaće krštenje

Zmajevi dočekuju Njemačku: Barbarezovo domaće krštenje

Posebna utakmica za Sergeja Barbareza

Selekcija BiH se priprema za važan izazov na domaćem terenu. Ova utakmica biće posebna za selektora Zmajeva, Sergeja Barbareza. Naime, Barbarez će prvi put voditi reprezentaciju BiH na domaćem terenu. Njegove prethodne četiri utakmice bile su u gostima, protiv velikih selekcija poput Engleske, Italije i Nizozemske.

Žestoko iskušenje protiv Njemačke

Barbarez traži svoju prvu pobjedu na klupi BiH. Međutim, to neće biti lako, pošto Zmajevima u goste dolazi snažna Njemačka. Ovo rivalstvo predstavlja jedno od najtežih mogućih zadataka za našu reprezentaciju. Njemačka ostaje favorit, ali dolazi u Zenicu oslabljenom ekipom.

Izostanci njemačke selekcije

Selektor Njemačke, Julian Nagelsmann, suočio se s nizom otkaza. Najzvučnija imena poput Jamala Musiale i Kaia Havertza nisu prisutna. Osim njih, odsutan je i golman Marca Andrea Ter Stegen. Njega će zamijeniti Alexander Nubel, golman Stuttgarta.

Izostanci u redovima Zmajeva

Nacionalni tim BiH također se suočava s neugodnostima. Amar Dedić, bek austrijskog Red Bull Salzburga, nije došao na okupljanje zbog povrede. Njegov izostanak se osjeća, ali Zmajevi imaju priliku pokazati svoj talent i odlučnost.

Večerašnja utakmica predstavlja značajan test za selektora Barbareza i njegovu ekipu. Zmajevi će se potruditi da navijačima prirede pravi spektakl!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -