Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetMacron i Gualtieri u javnoj prepirci zbog serije "Emily in Paris"

Macron i Gualtieri u javnoj prepirci zbog serije “Emily in Paris”

U najavljenoj petoj sezoni popularne serije “Emily in Paris”, glavna junakinja, Emily, seli se iz Pariza u Rim. Ovo je izazvalo reakciju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji se protivi toj odluci.

Francuski predsjednik na strani Pariza

Macron je izjavio da će se svim silama boriti kako bi Emily ostala u Parizu. On smatra da je serija imala “pozitivan efekt” na imidž glavnog grada Francuske. Razvoj događaja iz četiri prethodne sezone jasno je pokazao kako je Pariz postao središte priče.

Odgovor iz Rima

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri nije dugo čekao s odgovorom. U reakciji na Macronovu zabrinutost, Gualtieri je poručio: “Macrone, ne brini se, Rim je idealan za Emily.” Ističe kako je ljubav junakinje prema Rimu neosporna i da se ne može kontrolisati.

Netflix ostaje neutraalan

Gualtieri je također zatražio od Macrona da ne miješa politiku s produkcijom Neflixa. “Trebalo bi se smiriti,” dodao je gradonačelnik Rima, naglašavajući kako će Netflix donijeti sopstvene odluke bez političkog pritiska.

Ova situacija stavlja naglasak na važnost kulturnih produkcija u promociji gradova, a očigledno je da “Emily in Paris” privlači pažnju ne samo gledatelja već i političkih figura.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -