Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaVelika akcija FUP-a: Uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe

Velika akcija FUP-a: Uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe

Izjava advokata Ćulumovih

Nakon jučerašnjeg ročišta, advokat Armina Ćuluma, Mirsad Crnovršanin, dao je izjavu za Klix.ba. On je istakao da Tužilaštvo BiH traži jednomjesečni pritvor za pet osumnjičenih. Odbrana se usprotivila, naglašavajući da se prijedlog pritvora odnosi na prethodne predmete, a ne na spomenute osumnjičene.

Operativna akcija ‘Geko’

Federalna uprava policije (FUP) je javila da provodi operativnu akciju ‘Geko’. Akcija se vodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i fokusira se na dokumentiranje organizovanog kriminala. U okviru akcije uhapšeno je više osoba, uključujući Armina Ćuluma.

Uloga međunarodne kriminalne grupe

S obzirom na prethodne aktivnosti, FUP provodi pretres na različitim lokacijama. U radnjama učestvuju i Obavještajno-sigurnosna agencija, te kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova. Ćulumovi su poznati kao članovi motorističke organizacije United Tribuns, koja se smatra opasnom u BiH i Evropi.

Očekivanja iz Tužilaštva

Advokat Crnovršanin naglašava da su prethodna suđenja u Njemačkoj dovela do okončanja predmeta sličnih ovom. Očekuje se dodatno razjašnjenje situacije u narednim danima. Tužilaštvo mora prikupiti konkretne dokaze koji se odnose na optužene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -