Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaErdoanovi Koraci ka Jačanju Saradnje Srbije i Turske

Erdoanovi Koraci ka Jačanju Saradnje Srbije i Turske

Dvodnevna Posjeta Beogradu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan započeo je svoju dvodnevnu posjetu Srbiji. Na ulicama Beograda postavljene su zastave Turkiye i Srbije u znak dobrodošlice.

Čelni Susreti i Forum

Erdoan je prethodno boravio u Albaniji, gdje je završio službenu posjetu. Nakon toga, doputovat će u Beograd, gdje će se sastati sa svojim srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Planirano je da se inspirativna sjednica Visokog vijeća za saradnju održi sutra. U ovom forumu učestvovat će dva predsjednika, a tema ćete biti unapređenje saradnje između dviju zemalja.

Protokol i Svečani Doček

Erdoan će u Beograd stići oko 19 sati, dočekat će ga ceremonijom na aerodromu “Nikola Tesla”. Njihov sastanak zakazan je za sutra u 11.20 sati, a svečani doček će se održati ispred Palate Srbija.

Sjednica Visokog vijeća planirana je za 12.05 sati. Nakon toga, bit će potpisani bilateralni sporazumi između Turske i Srbije, koji su rezultat zajedničkog rada Erdoana i Vučića.

Na kraju, od 16 sati, predsjednici će prisustvovati biznis forumu, čime se dodatno potvrđuje važnost ekonomske saradnje između ovih zemalja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -