Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeHrana i ZdravljeTrendovi dejtanja za 2025: Glasno dejtanje i pekmezarenje

Trendovi dejtanja za 2025: Glasno dejtanje i pekmezarenje

Što su trendovi dejtanja za 2025?

Dejtanje se u svakoj generaciji oblikovalo kroz posebna pravila. Generacija Z unosi novine s neobičnim nazivima, a društvene mreže doprinose popularizaciji ovih pojmova. Stručnjakinja Rachel DeAlto otkrila je najnovije trendove vezane uz deitng kroz analizu aplikacije Plenty of Fish.

Glasno dejtanje i ostali trendovi

Jedan od ključnih trendova je “glasno dejtanje”. Ovaj pristup podrazumijeva izravnu komunikaciju o očekivanjima. Pored toga, žene će težiti “Rejuve-datingu”. Ovim se pristupom odbacuju stari obrasci upoznavanja i stvaraju nove šanse za ljubav.

Upitni trendovi i novi obrasci

Među drugim trendovima nalazimo “swamping” ili “močvarenje”, koji podrazumijeva dijeljenje svojih istinskih osjećanja. Tu su i “no-habbiting” i “fiscal attraction”, koji naglašavaju osobni prostor i financijsku sigurnost.

Mračniji trendovi

Neki trendovi, poput “freak matching” i “grim keeping”, su pomalo kontroverzni. Ovi trendovi povezuju ljude na temelju neobičnih interesa ili tamnijih strana ličnosti, što može biti rizično.

Kako će se ovi trendovi razvijati do 2025. godine, ostaje da vidimo. Jasno je jedno, ljubavni život postaje kompleksniji i zanimljiviji uz svaki novi naziv i pristup.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -