Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisFederalna podrška za privredne subjekte pogođene prirodnom katastrofom

Federalna podrška za privredne subjekte pogođene prirodnom katastrofom

Podrška ugroženim firmama u FBiH

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je pokrenulo poziv za privredne subjekte iz Jablanice, Konjica, Fojnice, Kreševa i Kiseljaka. Ovaj korak predstavlja dio napora Vlade FBiH da pomogne firmama koje su pretrpile štetu usljed prirodne katastrofe.

Cilj poziva

Poziv je usmjeren ka podršci ugroženim firmama. Ministarstvo će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi očuvalo radna mjesta i sprečilo zatvaranje preduzeća u ovim oblastima. Prioritet je pružiti pomoć onima koji su ostali bez svojih domova.

Kako se obratiti Ministarstvu

Privredni subjekti se mogu obratiti Ministarstvu putem pisane komunikacije. Adresa je ulica dr. Ante Starčevića bb, 88 000 Mostar. Također, mogu koristiti i e-mail adresu: [email protected] ili fax broj: +387 (0)36 449-122.

Informacije o PDV prijavama

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH su izvijestili da obveznici koji su pogođeni prirodnom katastrofom mogu naknadno podnijeti PDV prijave. Ove prijave moraju biti podnesene najkasnije do kraja zakonskog roka za poreski period 2410.

Moratorij na kredite

Agencija za bankarstvo FBiH također je uvela moratorij na otplatu kredita za stanovništvo s pogođenih područja. Ova mjera je dodatna podrška onima koji su doživjeli posljedice prirodne katastrofe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -