Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaMercedes S-Klasa: Redizajn i inovacije do 2026. godine

Mercedes S-Klasa: Redizajn i inovacije do 2026. godine

Nove generacije motora u Mercedesu

U svijetu luksuznih automobila, Mercedes S-Klasa drži vodeću poziciju. Redizajnirano izdanje aktuelne S-Klase biće predstavljeno 2026. godine.

Ola Källenius, prvi čovjek kompanije Mercedes, otkrio je da su u razvoj novih motora s unutrašnjim sagorijevanjem već uložili značajna sredstva. Ova nova generacija motora biće dostupna uz redizajniranu S-Klasu i narednu generaciju koja dolazi u novu deceniju.

Elektromotor i nova platforma

Källenius je istakao da će S-Klasa dobiti verziju koja će koristiti isključivo elektromotore. Ova verzija će se zasnivati na novoj namjenskoj platformi, a model EQS će biti ukinut u blizoj budućnosti.

U ovoj kompaniji nisu planirali odustati od S-Klase na platformi koja podržava motore s unutrašnjim sagorijevanjem. Ovdje se ističe jedan od posljednjih V12 motora koji pokreće Maybach S-Klasu.

Komfort i prostornost kabine

Källenius napominje da je cilј kompanije biti lider u luksuzu. “Nismo spremni praviti kompromise koji bi umanjili udobnost i prostranost u kabini,” rekao je on.

U poređenju sa BMW-om, koji koristi istu platformu za aktuelnu Seriju 7 i njen elektropokretan model i7, Mercedes se odlučio na drugačiji pristup. Njihovi motori s unutrašnjim sagorijevanjem biće u skladu s novim evropskim normama o emisiji ispušnih gasova (Euro7) i dostupni su barem do druge polovine naredne decenije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -