Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaKatastrofa u Bosni i Hercegovini: Broj mrtvih porastao na 23

Katastrofa u Bosni i Hercegovini: Broj mrtvih porastao na 23

Tragedija koja je pogodila BiH

Prema raspoloživim podacima, broj mrtvih u prirodnoj katastrofi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu porastao je na najmanje 23. Ova tragična situacija rezultat je ekstremnih vremenskih uslova koji su zadesili ovo područje.

Traga se za nestalima

Spasioci su i dalje aktivni na terenu, nastavljajući potragu za nekoliko osoba koje se vode kao nestale. Situacija na terenu zahtijeva brzu reakciju, a spasioci ne gube nadu da će pronaći nestale.

Pomoć stiže sa svih strana

Usprkos tragičnim okolnostima, pomoć pristiže iz svih dijelova zemlje. Stanovnici određenih područja evakuisani su prethodnih dana u strahu od ponovnog nevremena. S obzirom na to da se najavljeno nevrijeme nije dogodilo, neki su se vratili svojim kućama.

Stanje infrastrukture

U Buturović Polju neka putni pravci su donekle osposobljeni, ali u drugim dijelovima situacija ostaje teška. Mnoge oblasti još uvijek nemaju električnu energiju, što dodatno otežava život građanima.

Problemi u prometu

Put M-17 je i dalje zatvoren za promet, osim za vozila koja imaju posebnu dozvolu. Ova odluka je donesena radi sigurnosti svih sudionika u saobraćaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -