Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSantos potpisao za Melbourne Victory, povratak u Željezničar omogućen

Santos potpisao za Melbourne Victory, povratak u Željezničar omogućen

Odlazak Santosa u Melbourne Victory

Brazilski nogometaš Santos konačno je razjasnio svoju budućnost potpisavši jednogodišnji ugovor s ekipom Melbourne Victory. Ova vijest dolazi nakon što je nedavno bio slobodan igrač nakon odlaska iz AEK-a iz Larnace. Santos je bio povezan s povratkom u Željezničar, no čelnici Plavih na kraju nisu ostvarili svoj cilj.

Izjava Santosa

Novo pojačanje Melbourne Victoryja izrazilo je uzbuđenje zbog novog izazova. “Ovo je uzbudljiv novi izazov za mene i jedva čekam da zaigram. Klub je izgradio okruženje koje može izvući najbolje od mene kao nogometaša”, izjavio je Santos. Njegovi ciljevi su usmjereni na doprinos ekipi i zadovoljstvo navijača ove sezone.

Reakcije trenera Patricka Kisnorba

Trener Melbourne Victoryja, Patrick Kisnorbo, pohvalio je dolazak Santosa. “Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Santosu. On je krilo koje ima svestranost da igra na obje strane terena”, rekao je Kisnorbo. Očekuje se da će Santos donijeti konkurenciju u ekipi sa svojim brzim tempom i radnom etikom.

Santosov doprinos Željezničaru

Tokom svog boravka u Željezničaru, Santos je upisao 35 nastupa, postigao 8 golova i imao 5 asistencija. Njegov doprinos timu bio je ključan u osiguravanju plasmana u Evropu pre dvije sezone. Navijači će se sigurno sjećati njegovih uspjeha u bordo dresu.

O Melbourne Victoryju

Melbourne Victory je čestitelj trofeja u Australiji, sa četvoro naslova prvaka i dva osvojenoj kupu. Nova sezona u Australiji tek treba da počne, a dolazak Santosa predstavlja značajan korak za ambicije kluba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -