Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzOpasnost od Uragana Milton: Mještani Floride na oprezu

Opasnost od Uragana Milton: Mještani Floride na oprezu

Stara trauma ponovo na vidjelo

U prepunoj oblasti Sarasota-Bradenton, stanovnici se suočavaju sa ozbiljnom prijetnjom uragana Milton. Jedna mještanka otvoreno je ispričala svoje strahove i dileme prilikom evakuacije. “Umrijet ću. Uragan bi trebao doći do oblasti Sarasota-Bradenton,” istakla je, naglašavajući da se nalazi u zoni A, gdje je evakuacija obavezna.

Razlozi za ostanak

Iako su zvaničnici poslali upozorenja o opasnostima uragana, ova žena dijeli neobične razloge zbog kojih ne planira napustiti svoj dom. “Prvo, ne znam voziti. Drugo, aerodrom je zatvoren,” navela je, dodajući da su prethodna iskustva s evakuacijom bila traumatična. Podsjetila je kako ju je američka vojska spašavala nakon što je njen dom bio poplavljen, bez struje i vode.

Pripreme za oluju

Umjesto da napusti svoj dom, žena se odlučila na pripreme. “Napunila sam kadu vodom. Imamo hrane, ali je sve ovo zastrašujuće,” poručila je pratiteljima na društvenim mrežama. Njen post odražava osjećaj nesigurnosti koji vlada među mnogim građanima Floride dok se približava uragan.

Upozorenja zvaničnika

Zvaničnici nastavljaju upozoravati građane o ozbiljnosti situacije. Više od milion stanovnika Floride već je evakuisano, a snimci prirodne katastrofe prikazuju moć uragana koja može imati katastrofalne posljedice. Mještani, suočeni sa vlastitim strahovima, bore se sa težim odlukama nego ikada prije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -