Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzHana Hadžiavdagić-Tabaković poziva na pomoć nakon stravičnih poplava u BiH

Hana Hadžiavdagić-Tabaković poziva na pomoć nakon stravičnih poplava u BiH

Bosnu i Hercegovinu zadesila je velika katastrofa, a posljedice su dramatične. Ove poplave, koje su se dogodile nedavno, odnijele su više od 20 života i ostavile mnoge bez krova nad glavom.

Apel za pomoć unesrećenima

Hana Hadžiavdagić-Tabaković, influenserica i voditeljica iz Sarajeva, izrazila je svoju zabrinutost povodom ove situacije. Ona se sjeća sličnih katastrofa iz 2014. godine, kada je također pomagao unesrećenima.

„Ovo je trenutak kada svi moramo reagirati“, istaknula je Hadžiavdagić-Tabaković. Ona podsjeća da su ljudi ostali bez osnovnih potrepština i, što je najgore, bez svojih najmilijih.

Humanitarni rad i svrha

Hadžiavdagić-Tabaković se ponosi time što svoju popularnost koristi za pomoć. Ove narodne tragedije su prilike da se iskaže solidarnost. „Ja sam influenserica sa svrhom“, naglasila je.

Nedavno je postala ambasador „Udruženja renesansa“, posvećenog ženama oboljelim od raka dojke. Njena misija je da osvijesti ljude o važnosti humanitarnog rada.

Jedinstvo u nevolji

Govoreći o pomoći koju su zemlje regiona ponudile, Hadžiavdagić-Tabaković smatra da se pravda i jedinstvo pojavljuju samo u teškim vremenima. „Tada shvatimo koliko smo kao jedno“, dodaje ona.

Planira posjetiti pogođena područja kad se ukaže prilika. Njene akcije neće biti uvijek vidljive, jer se, kako kaže, zalaže za humanost zbog sebe, a ne radi publiciteta.

Briga za budućnost

Hadžiavdagić-Tabaković naglašava važnost hitnog djelovanja nakon katastrofe. „Mora se djelovati odmah kako bi se pomoglo onima koji će ostati sami nakon odlaska organizacija“, zaključila je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -