Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaEvropska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini nakon poplava

Evropska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini nakon poplava

Pomoć nakon poplava

Pomoć Evropske unije aktivirana je odmah nakon razornih poplava u Bosni i Hercegovini. Davor Ivo Stier, predsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za BiH i Kosovo, naglasio je da su timovi već raspoređeni na kritična mjesta.

Aktivacija Fonda solidarnosti

Stier je istakao da bosanskohercegovačke vlasti sada mogu koristiti Fond solidarnosti. Ovaj fond omogućava finansiranje oporavka i sanaciju materijalne štete, što je imalo značajnu podršku tokom prošlih prirodnih katastrofa u regiji.

Podrška Evropskog parlamenta

Stier je također govorio o važnosti dalje saradnje sa Evropskom unijom. Naglasio je da Bosna i Hercegovina nije sama i da može računati na pomoć EU u teškim trenucima.

Transparentnost izbornih procesa

Tokom razgovora o izbornim procesima u BiH, Stier je pohvalio odluke visokog predstavnika koje su doprinijele većoj transparentnosti. Istakao je važnost uključivanja civilnog društva u ove procese.

Na kraju, Stier je naglasio potrebu za pragmatičnim pristupom u ispunjavanju uvjeta za pristupanje Europskoj uniji, podsjećajući da bi se Bosna i Hercegovina trebala fokusirati na napredak bez odustajanja od potrebnih reformi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -