Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetUragan Milton Prijeti Floridi: Evakuacija i Upozorenja

Uragan Milton Prijeti Floridi: Evakuacija i Upozorenja

Uragan Milton, s udarima vjetra jačine preko 300 kilometara na sat, uskoro će pogoditi Floridu. Očekuje se da će uragan udariti uveče po lokalnom vremenu. Zbog ove prirodne katastrofe, pokrenuta je masovna evakuacija. Oko milion ljudi napušta ugrožena područja na Floridi.

Upozorenje Šefa Policije

Šef policije u Floridi poslao je hitno upozorenje svima koji se nisu evakuirali. On je naglasio koliko je važno shvatiti prijetnju koju nosi uragan. “Nadam se da su svi ozbiljno shvatili upozorenje i da će otići. Kada oluja dođe, hitnih službi na terenu neće biti i ostajete prepušteni sami sebi”, rekao je.

Opasnost i Identifikacija

On je takođe dodao da je važno pisati vlastito ime na nogama u slučaju nesreće. Ovakva mjera može pomoći u identifikaciji, ukoliko dođe do najgoreg. U situacijama poput ovih, svaka priprema je ključna za očuvanje života.

Uragan Milton u Meksiku

Prije nego što stigne do Floride, uragan Milton je već napravio značajnu štetu na meksičkom poluotoku Jukatanu. Snimci sa ribarskog broda prikazuju strašnu moć oluje i služe kao upozorenje svima.

Stanovnici Floride moraju biti svjesni ozbiljnosti ovakvih situacija i potrebno je da se svi pridržavaju uputa nadležnih tijela.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -