Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometNogometni savez BiH pomaže nastradalima: Pokrenuta akcija prikupljanja donacija

Nogometni savez BiH pomaže nastradalima: Pokrenuta akcija prikupljanja donacija

Pomoć za nastradale u poplavama

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NS BiH) pokazuje odlučnost u pomaganju onima koji su pretrpjeli velike štete uslijed nedavnih poplava. Ova organizacija planira seriju konkretnih aktivnosti kako bi doprinijela obnovi kuća i pomoćnih objekata.

Prikupljanje finansijskih sredstava

NS BiH će se aktivno uključiti u proces prikupljanja donacija, koje će biti distribuirane pojedincima i zajednicama najteže pogođenim štetama. Cilj je omogućiti građanima povratak u normalan život kroz obnovu njihovih domova.

Humanitarne akcije tokom utakmica

Na nadolazećim utakmicama UEFA Lige nacija, koje se igraju u Zenici protiv Njemačke i Mađarske, postaviće se kutije za donacije. Akcija će se provesti u saradnji sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba, s ciljem prikupljanja sredstava od navijača.

Inicijativa igrača i stručnog štaba

Igrači, stručni štab i članovi Izvršnog odbora NS BiH također su odlučili doprinijeti ličnim sredstvima. Ova akcija odražava ozbiljnost situacije i želju da se pomogne sugrađanima koji su u neprilici.

Podrška UEFA-e

Predsjednici NS BiH i UEFA-e, Vice Zeljković i Aleksander Čeferin, dogovorili su se o odobrenju namjenskih sredstava za sanaciju šteta. UEFA će podržati napore NS BiH u pružanju pomoći pogođenim zajednicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -