Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaOptužbe protiv bivših igrača Real Madrida: Može li klub izgubiti titule?

Optužbe protiv bivših igrača Real Madrida: Može li klub izgubiti titule?

U posljednjih nekoliko dana, slučaj koji potresa svijet košarke ponovno je otvoren. Istražuje se navodna upotreba falsifikovanog pasoša od strane bivšeg košarkaša Real Madrida. Ova situacija seže unazad do 2015. godine, a posljedice bi mogle biti ozbiljne.

Potencijalne posljedice za Real Madrid

U slučaju da se dokaže krivica, Real Madrid bi mogao izgubiti titule osvojenog prvenstva i kupa iz 2015. godine. Takva odluka bi dodatno uzdrmala ugled jednog od najvećih fudbalskih klubova na svijetu.

Dugotrajna istraga

Istraga se odužila na četiri i po godine zbog poteškoća u lociranju važnih lica, uključujući pomenutog igrača. Također, optužen je i Andy Panko, bivši američki košarkaš, koji je igrao za Fuenlabradu.

Intervencija Barcelone

Realov najveći rival, Barcelona, nije ostao pasivan. Preko svog advokata, Jordija Pine, zahtijevali su međunarodnu potjernicu za Slaughterom i Pankom. Sud je 25. jula 2023. godine izdao nalog za hapšenje na zahtjev Barcelone.

Slaughter na turneji, Panko uhapšen

Dok je Slaughter bio na američkoj turneji s Real Madridom, Panko je uhapšen u Madridu. Razgovori o njegovoj krivnji i eventualnim posljedicama za klub i dalje su u fokusu medija.

S obzirom na ozbiljnost situacije, prava istina tek treba da izađe na vidjelo, a ishod ovog slučaja sigurno će biti praćen sa velikom pažnjom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -