Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMario Balotelli na korak do povratka u Seriju A

Mario Balotelli na korak do povratka u Seriju A

Mario Balotelli, nekadašnji zvezda svjetskog fudbala, trenutno je slobodan igrač nakon isteka ugovora s turskim Adana Demirsporom. Ljetos se nije uspio dogovoriti s novim klubom, ali se sada čini da bi se mogao vratiti u Italiju.

Poziv trenera Genoe

Prema saznanjima italijanskih medija, trener Genoe, Alberto Gilardino, kontaktirao je Balotellija kako bi ga pozvao da pojača njegov tim. Balotelli je izrazio spremnost da ponovo zaigra u Seriji A i trenutni pregovori su u naprednoj fazi.

Balotellijeva bogata karijera

U svojoj bogatoj karijeri, Balotelli je igrao za neke od najjačih klubova svijeta, uključujući Manchester City, Inter, Milan i Liverpool. Osvojio je brojne trofeje, uključujući Ligu prvaka s Interom i Premier ligu s Manchester Cityjem.

Osim toga, bio je najbolji strijelac Evropskog prvenstva 2012. godine. Njegova povijest postignuća ostavlja dugotrajan utisak u svetu fudbala.

Očekivanja i glasine

Pregovori između Balotellija i Genoe su četiri napredni, a očekuje se da će uskoro biti službeno potvrđeno njegov povratak u Italiju. Balotelli bi mogao donijeti svježinu i iskustvo timu koji se bori da se vrati svojoj nekoj ranijoj formi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -