Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaHapšenja u akciji "Drina": Optužnice i kazne za trojicu osumnjičenih

Hapšenja u akciji “Drina”: Optužnice i kazne za trojicu osumnjičenih

Akcija “Drina” i hapšenja

U akciji kodnog naziva “Drina”, koju su sproveli MUP BPK Goražde i FUP Sarajevo, lišeno je slobode nekoliko osoba. Akcija je provodena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Goražde. Tri lica, koja su privedena, očekuju podizanje optužnice u narednim danima izjavili su iz Tužilaštva BPK.

Sporazumi sa Tužilaštvom

Trojica uhapšenih sklopili su sporazume sa Tužilaštvom BPK. Ovaj postupak znači da su se odrekli prava na suđenje i na žalbu na presude. Općinski sud u Goraždu izrekao im je određene kazne. Adnanu Duroviću izrečena je kazna zatvora od godine i šest mjeseci.

Kazne za ostale optuženike

Šemsudinu Perli takođe je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. Za Rasima Čelju presuda je uključivala godinu i šest mjeseci zatvora, uz novčanu kaznu od 1.200 KM zbog krivičnog djela povezanog sa vatrenim oružjem. Ove presude su rezultat krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Nastavak postupka

U vezi sa još četiri lica uhapšena tokom akcije “Drina”, postupak se nastavlja. Podsjetimo, 21. februara 2023. godine, akcija je rezultirala hapšenjem sedam osoba zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -